In maart 1974 werd ons vierstemmig gemengd koor opgericht door E.H. Aerts en de heren Vital Maesen en Michel Moors. In 2014 vierde Singhet Vro dus haar 40-jarig bestaan. Vital Maesen dirigeerde het koor gedurende 16 jaar. Daarna namen achtereenvolgend Ward Geraerts, Louis Van Baelen en Jan Gabriëls het dirigeerstokje van hem over.  In 2018 stopte Jan Gabriëls met het dirigeren van Singhet Vro en na een lange zoektocht kon voorzitter Jos Baeten Marc Kalkhoven als nieuwe dirigent strikken. Hij leert ons zeer deskundig en met veel geduld en een vleugje Nederlandse humor de mooiste liederen aan van diverse genres. We zingen liederen uit verschillende periodes van de Middeleeuwen tot nu: klassiekers, volks- en religieuze liederen, musicals, eigentijds… Marc is muziekdocent in Sittard (Nederland) waar hij woont. Hij dirigeert nog drie andere koren.
De koorvoorzitters waren achtereenvolgens: Gilbert Willems, Emiel Sohl, Maurice Spreeuwers, Jaak Creemers, Harrie Schreurs en Jacqueline Apers. Huidig voorzitter is Jos Baeten. Hij voert zijn taak nog dagelijks met verve uit.
In 2021 kwam het Opoeterse koor Pro Cantare ons koor versterken. Het totaal aantal koorleden bedraagt ongeveer 30.

De repetities gaan door in “den Ichter”, het gemeenschapscentrum aan de kerk in Opglabbeek Centrum, iedere donderdag van 19h30 tot 21h30. Elk jaar organiseren wij meerdere activiteiten zoals concerten, een daguitstap voor leden en hun partner, een restaurantdag, koorfeest en dergelijke meer. Verschillende eucharistievieringen worden door ons koor opgeluisterd in de Sint-Lambertuskerk in Opglabbeek. Uiteraard verzorgen we af en toe ook de gezangen in de Sint-Martinuskerk in Opoeteren.
De kledij van de dames is zwart naar keuze, opgefleurd met een rode roos. De heren dragen een zwarte broek, met zwart hemd en een rode das.
De partituurverantwoordelijke verdeelt de partituren gratis. Het lidgeld bedraagt 40 euro per jaar.
De sfeer in het koor mag bijzonder goed genoemd worden. Eén van de redenen trouwens waarom het percentage deelnemers aan de repetities zo hoog ligt.